Топ 10 на най-скъпите дамски чанти в света!

Топ 10 на най-скъпите дамски чанти в света!

22 април 2017
  • Сподели:

 

 

 

Дамските чанти винаги са били моден аксесоар за съвременните жени. Предлагат се в различни форми, стилове, цветове и разбира се марки. Някои от тях са предназначени за наистина висок моден клас, докато други са създадени да допълнят градския шик. Без значение от случая, много жени не излизат без чантите си, независимо дали ги възприемат като функционален или моден аксесоар.

За жени, които вярват, че няма по-добро място от това да си на върха, тези скъпи и изящни чанти със сигурност ще угодят на техните капризи, както и на техните портфейли.

 

 

 

 

 

 

 

#10 Marc Jacobs Carolyn Crocodile, Цена: 38 000 долара

 

Тази чанта е един от най-известните модели на дизайнера. Изработена от лилава екзотична крокодилска кожа, тази капитонирана дамска чанта е една от най-популярните модели чанти по принцип.

#9 Gadino Bag by Hilde Palladino, Цена: 38 470 долара

 

Чантата е дело на норвежкия дизайнер Hilde Palladino. Съзададена е от бяла крокодилска кожа, а по закопчалката й стратегически са разположени 39 диаманта. Самата закопчалка пък е изработена от бяло злато.

#8 Louis Vuitton Tribute Patchwork, Цена: 42 000 долара

 

Тази чанта определено се отличава от обичайните модни тенденции благодарение на своя рядко срещан външен вид сред дизайнерските дамски чанти. Дизайнът й включва няколко чанти, събрани в един модел. Това е като да имате няколко чанти по едно и също време. Само 20 от тях са били създадени и певицата Beyonce е една от гордите им притежателки.

#7 Leiber Precious Rose Bag, Цена: 92,000 долара

 

Тази „скъпоценна роза“ има форма на цъфнала роза. Изработена е от висококачествени материали и ако трябва да бъдем по-точни - 1016 диаманта, 800 турмалини и 1196 розови сапфира. Чантата е толкова ексклузивна, че е продадена преди да бъде представена.

#6 Hermes Matte Crocodile Birkin Bag, Цена: 120,000 долара

 

Името на този модел е знак за признателност към британската актриса и певица Джейн Бъркин. Изработена е от висококачествена крокодилска кожа, а катарамата е златна и е инкрустирана с 10 каратови диаманта. През 2014 г. е продадена за 185 000 долара на търг. По-евтината й версия има етикет с цена в магазина 3 000 долара.

#5 Urban Satchel Louis Vuitton Bag, Цена: 150,000 долара

 

Още един напълно различен модел от този дизайнер. Тази чанта буквално е направена от боклук – цигарени кутии, бутилки от вода, дъвки, пликчета чай и др. Произведени са само 12 броя от нея и са разпродадени още на предпродажба.

#4 Lana Marks Cleopatra Bag, Цена: 250,000 долара

 

Само една чантичка се произвежда всяка година и всяка чанта се различава по дизайн и цвят. Изключително желана в модния свят, тазгодишната чанта "Клеопатра" е изработена от кожа на алигатор в метален сребърен нюанс. 18 карата бяло злато и 1500 червени и бели диаманта покриват закопчалката на чантата.

#3 Chanel “Diamond Forever” Handbag, Цена: 261,000 долара

 

Направена е от фина кожа на бял алигатор, а символът на Chanel е изработен от 334 диаманта. Верижката е от 18-каратово бяло злато. Всичко това разбира се изисква тежка цена. Произведени са само 13 броя.

#2 Hermes Birkin Bag by Ginza Tanaka, Цена: 1.9 милиона долара

 

Тази чанта е резултат на блестяща съвместна работа на компанията с японския дизайнер Гинза Танака. Изработена е изцяло от платина и 2000 диаманта. В центъра има 8-каратов крушовиден диамант,  който може да бъде свален и носен като брожка. А самата верижка на чантата може да се свали и да се носи като колие или гривна.

#1 Mouawad’s 1001 Nights Diamond Purse, Цена: 3.8 милиона долара

 

Сертифицирана от Книгата за световните рекорди на Гинес като най-скъпата чанта в света, тази чанта е произведена от  10 професионални бижутери, които са вложили 8 800 часа да я завършат. Сребърната чанта е изработена от 18 каратово злато, но цената й се определя от скъпоценните камъни, които украсяват нейната повърхност, а именно 56 розови диаманта, 105 жълти диаманта и 4 356 безцветни диаманта.

Цените на тези чанти се менят през годините, като някои дори разменят местата си временно, но титулярите в първата десетка са почти едни и същи...