Кожа сафиано: Какво представлява, предимства и почистване

Кожа сафиано: Какво представлява, предимства и почистване

30 ноември 2016
  • Сподели:

Все повече и повече чанти се изработват от сафиано кожа. Тя е траен и практичен материал, който е лесен за почистване. Но какво представлява, от къде идва и как се произвежда? Прочетете, за да разберете!

 

История

Сафиано кожата е с италиански произход. Първоначално единствено марката Prada е имала патент за сафиано кожата, като дори се смята, че е измислена от самия Марио Прада в Италия и това е един от шедьоврите на Prada. Първите чанти, направени от сафиано кожа са били произведени през 1913 г., когато Prada започва своето дизайнерско пътуване в света на дамските чанти от естествена кожа.

 

Какво представлява сафиано кожата?

Обработката на този вид кожа се извършва от машина чрез поредица от напречно кръстосани линии и нанасяне на восъчно покритие. По този начин повърхността на кожата се предпазва до голяма степен от наранявания и петна. Предпочитан материал за изработката на различни видове бизнес, пътни и ежедневни чанти и портфейли.

 

Процес на изработка

1.) Първоначално кожата се поставя в машина и се загрява под температура от 74 градуса;

2.) След това кожата се притиска в продължение на 10-15 секунди;

3.) Накрая кожата се обработва с восък, като по този начин се създава едно покритие, което придава трайност на чантата и я предпазва от драскотини и пукнатини;

Единственото нещо, което може да навреди на сафиано кожата е остър като бръснач предмет.

 

Предимства на сафиано кожата

Както вече споменахме по-горе сафиано кожата е изключително трайна. Има уникален и неповторим облик. Тя се предлага в много цветове и също така е водоустойчива. Всъщност това, че е водоустойчива, съвсем не означава, че можете свободно да се гмуркате в морето заедно със своята дамска чанта. Можете свободно да си носите чантата в дъжд и сняг, но това трябва да бъде единственият й контакт с вода.

 

Как да се грижим за сафиано кожата

1.) Ако се появи петно, потърсете незабавно професионална помощ.

2.) Не търкайте кожата, тъй като това може да доведе до разкъсване на покритието.

3.) Почистването на тази кожа е наистина лесно. Просто я избършете със суха и мека кърпа. По този начин ще премахнете натрупана прах.

4.) От време на време я почиствайте цялостно. Това означава, че трябва да използвате влажна памучна кърпа, която не трябва да бъде прекалено мокра.

5.) За да се запази мекотата на кожата използвайте балсам за кожа.

 

Ние от GoStylish.bg предлагаме широка гама от дамски чанти и портмонета, изработени от естествена сафиано кожа. Заповядайте да разгледате нашите цветни, стилни и практични предложения на място в магазина ни в центъра на София – ул. Христо Белчев 4. Можете да пазарувате и онлайн през нашия онлайн магазин.