Chanel 2.55 - чанта с история!

Chanel 2.55 - чанта с история!

19 януари 2017
  • Сподели:

Кратка история на популярната чанта Chanel 2.55!

 

Най-вероятно самото име не говори абсолютно нищо на повече от Вас, но като я видите сме сигурни, че веднага ще се сетите.  Това е чанта, която носи със себе си история. Чанта с характер. Чанта, която е вдъхновила своята дизайнерка Габриел Шанел през далечната 1920 година. Габриел била уморена от носене на чанта в ръка и мечтаела за практичен модел през тяло, който да освободи ръцете й.

Така през февруари 1955 година е произведена тази знаменита чанта под името 2.55,  заради месеца 02 и последните цифри от годината 55. Всяка нейна черта има история, която ще споделим с Вас в този материал.

  •  1.) Нека да започнем от подплатата. Тя е в цвят бургунди, който символизира цвета на униформите от манастира, в който е израстнала самата Коко Шанел.
  • 2.) Вътре в чантата има отделение с цип – там Шанел криела своите любовни писма от своя любим по онова време.
  • 3.) В задния джоб на чантата си Шанел криела допълнителите си пари.
  • 4.) Дългата дръжка. Както вече стана ясно Коко Шанел е израстнала в манастир. Там пазачите носели дълги вериги през тяло, на които били закачени ключовете им, точно както чантата 2.55.
  • 5.) Предната закопчалка. Предната закопчалка на чантата 2.55 е различна от класическата CC закопчалка. Нейното закопчаване е наречено „Мадмоазел“, тъй като Коко никога не се е омъжвала.

Казват, че единствено жена в тази област може да създаде правилната форма на чанта Chanel 2.55. Процесът на контрол на качеството й остава непроменен дори от Лагерфелд. Цветът, детайлите, шефовете и кожата са внимателно тествани за устойчивост при напукване, влага и топлина като чантата се поставя за 72 часа в стая с 95 % влажност и температура 60 ℃.

Тази чанта може да бъде перфектният аксесоар, поради своята универсалност. Можете лесно да я съчетавате, както с дънки, така и с черен костюм. Варира в различни цветове и размери и е доста предпочитана от много холивудски звезди. Разбира се, модният пазар е залят от купища фалшиви 2.55 чанти Шанел, но има много начини да се разпознае дали е оригинал или не. Така че не забравяйте да проверите два пъти, преди да направите такава покупка.

Разбира се, ако държите на естествената кожа и качествено изработен капитониран принт, то в нашия магазин за италианските дамски чанти можете да намерите модел, който поразяващо се доближава до оригиналния модел 2.55. Можете да го разгледате на ул. Христо Белчев 4 или онлайн тук: https://gostylish.bg/srednogoliama-damska-kapitonirana-chanta-ot-estestvena-koja-v-cherven-cviat.html