Какво прави италианските дамски чанти толкова специални?

Какво прави италианските дамски чанти толкова специални?

31 август 2016
  • Сподели:

Ако вече сте разбрали за нашия новооткрит магазин в центъра на София, то трябва да знаете също, че ние гордо провъзгласяваме фактa, че продаваме италиански кожени чанти, тъй като имаме доста добра причина за това.

 

Италианската кожа има елемент на престиж, който е уважаван от модните дизайнери навсякъде по света и стои като знак за добро качество. Гордеем се, че в магазина ни предлагаме висококачествени дамски чанти на достъпни цени, но и същевременно открихме, че има хора, които не знаят защо италианската кожа е толкова уважавана и защо ние се грижим да се гарантира, че в нашата широка гама от ръчно изработени дамски чанти, сме в състояние да предложим този луксозен материал. В тази статия ще обясним защо ние избираме италианската кожа над наличните други кожи по света и защо трябва и вие да направите същото.

 

Високо качество на продукцията

 

Едно от нещата, които италианската кожа символизира, е качество. Традиционно италианската кожа е обект на процес на продължителна обработка, което гарантира, че тя ще изглежда толкова добре, колкото всъщност изглежда. Производствените процеси може да варират от занаятчийска индустрия до тежка промишленост.

 

Според начините на дъбене/щавене, съществуват следните видове кожа: 

 

Растително дъбена/щавена кожа

 

При този процес на обработка не се използват химически бои, а вместо това се използват природни методи за оцветяване на кожата, като танин, дървесна кора, листа, плодове и др. Растително щавената кожа изисква много по-дълъг период на обработка за скриване естествения цвят на кожата в сравнение с другите методи, но крайният продукт със сигурност е с най-високо качество, което гарантира, че тя ще устои на изпитанията на времето. Растително дъбената кожа е чувствителна към водата и има тенденцията да потъмнява.  Ако се остави да попие вода, след като изсъхне кожата ще се свие и ще стане по-малко еластична.

 

Хромово дъбена/щавена кожа

 

По-голямата част от кожата по целия свят се третира чрез хром оцветяване, като по същество този процес е напълно противоположен на растителната обработка, чрез използване на хромов сулфат и други соли на хрома.  Тази кожа е по-еластична и гъвкава от растително дъбената кожа, като не потъмнява и не губи формата си във вода. За разлика от растително обработените кожи, това обработване е много по-бързо, но в същото време не довежда до вида и качеството на растително обработените кожи. Хромово дъбената обработка обикновено се използва за направата на много по-евтини италиански кожени чанти и други кожени аксесоари.

 

Различните италиански кожи

 

Съществува широк спектър от различни кожи, но ние ще обсъдим само най-известните и в частност тези, които имат значение за италианските кожи.

 

Full-grain Leather (Пълнозърнеста кожа)

 

Пълнозърнестата кожа може да бъде получена и чрез растителна и чрез химическа обработка, като тя се получава от дебелата горна част на кожата. Една от отличителните характеристики на пълнозърнестата кожа е, че тя не е шлифована или коригирана по такъв начин, че да се заличат естествените знаци на кожата. Това придава на този тип кожа много по-естествен и уникален външен вид. Пълнозърнестата кожа има допълнителното предимство - тя е изключително здрава и като цяло се счита за най-здравия вид италианска кожа.

 

Top Grain Leather

 

Този вид кожа, също като пълнозърнестата кожа, може да бъде получена както чрез растително, така и чрез хромово дъбене. Тази кожа се нарежда на второ място по качество след пълнозърнестата кожа. При нея е отделен един слой, което я прави по-тънка и по-гъвкава от пълнозърнестата кожа. Това е най-често срещания тип кожа. Използва се при производството на висок клас продукти от естествена кожа. Тъй като повърхността й се шлифова, това придава едно пластмасово усещане при допир. Този вид кожа има допълнителна полза – по-устойчива е на петна от пълнозърнестата кожа и обикновено е по-евтина.  

 

Genuine Leather (Истинска кожа)

 

Този вид кожа се среща често в света на модата, като по същество се намира под най-горните слоеве на кожата. Обработката на този тип кожа обикновено завършва с това, което действително прилича на боя, което означава, че тя може да се различава по външен вид - понякога се получава гладка, а друг път груба повърхност. Тази кожа е далеч по-евтина, отколкото гореспоменатите и често се използва за направата на много луксозни италиански чанти.

 

Bonded leather (Слепена кожа)

 

Този тип кожа е най-евтината сред всички достъпни и се произвежда чрез притискане/слепване на остатъчните стърготини и прах от други кожени изделия като ефективно се залепват заедно. Слепената кожа е със значително по-ниско качество от гореспоменатите видове кожа и вероятността някога да бъде заклеймена като италианска кожа е минимална.

 

Търсеният материал

 

Италианската кожа стана синоним на висша мода и поради това тя правилно заслужава пиедестал за желан и търсен материал. Тя се използва в редица продукти, включително висококачествени дамски и мъжки обувки, луксозни чанти, портмонета, портфейли и аксесоари, а дори може да се намери и в луксозни автомобили не само от италиански производители като Ферари, но също така и от по-често срещаните марки превозни средства, като немските производители Волксваген и Мерцедес. Именно тази широка употреба на италианската кожа в така търсени продукти й е помогнала да укрепи статута си и да се превърне в предпочитаната кожа от толкова много хора по целия свят.

 

Дамските чанти на GoStylish

 

В нашия магазин ние сме се фокусирали върху предоставянето на чанти от най-високо качество, но на достъпни цени. В същото време ще се намерят много хора, които ще ви кажат, че трябва да похарчите много пари, за да получите качествена италианска кожа, но ние знаем, че това съвсем не е истина. Дизайнерските марки са желани не само защото правят качествени продукти, но и защото марката им представлява статус и начин на живот и поради тази причина  хората искат да ги купуват. В GoStylish ние се фокусираме върху модата, стила и съдържанието, вместо върху името на марката. Можете да бъдете сигурни, че когато купувате най-новата си луксозна дамска чанта, портмоне или аксесоар от нас, вие получавате за своите пари продукт на изключително високо качество! 

 

Ние разполагаме с голям избор от дамски чанти, портфейли и аксесоари, които можете да разгледате в нашия бутик, разположен в сърцето на София на улица „Христо Белчев“ 4. Винаги се радваме да видим колеги модни фенове, така че заповядайте да разгледате нашата широка гама от дамски чанти, портфейли и аксесоари. Като алтернатива всички наши артикули могат да бъдат закупени директно от нашия онлайн магазин www.gostylish.bg, а ако имате някакви въпроси относно някоя от чантите, портмонетата или аксесоарите, които имаме на разположение, или ако просто искате да разберете повече за материалите, които се използват в тяхното производство, моля не се колебайте да се свържете с нас. Можете да се свържете с нас чрез изпращане на имейл до info@gostylish.bg, като ни се обадите на 0895 76 30 02, или да се вържете с нас чрез нашите профили в социалните мрежи Facebook, Pinterest и Instagram.