Естествените тъкани - най-добрият приятел на Вашата кожа!

Естествените тъкани - най-добрият приятел на Вашата кожа!

23 януари 2017
  • Сподели:

Кожата. Най-големият орган в нашето тяло. Тя работи за нас през целия ден и цялата нощ. Топли ни, охлажда ни и дори диша за нас. През по-голямата част от нашия живот, кожата ни е покрита с разни тъкани – обикновено едновременно. Но знаете ли, че кожата Ви абсорбира значителна част от това, с което сте облечени?

Нашата кожа е буквално нашият най-близък приятел, така че четете внимателно етикетите! Ако това, което пише на тях е вярно за вашата храна, то е вярно и за дрехите Ви!

Какво да търсите?

Първото и най-просто нещо, което трябва да търсите е продукт от естествени материали. Кои са те? Нека Ви припомним най-разпространените естествени материали в търговската мрежа.

Коприна - Силно абсорбиращ,  лесен за поддръжка и хипоалергенен плат, което го прави чудесен избор за хора с алергии. Коприната ще Ви направи да изглеждате по-млади, а също ще Ви охлажда, когато Ви е горещо и ще Ви затопля, когато Ви е студено. Освен, че е много фин и лек плат, нишките на коприната са силни като стомана.

Памук – Отново хипоалергенен плат, който предпазва кожата от стареене и не дразни чувствителната кожа. Памукът е дишащ плат и е подходящ за регулиране на телесната температура. Абсорбиращ влагата плат, поради което не е подходящ за спортни дрехи. Лесно се намачква и след време губи формата си.

Лен – Този плат е направен от влакна, открити в растението лен, които са известни като едни от най-силните влакна в света. Даже стават още по-силни, когато се намокрят. Антистатичен и антибактериален плат, който също регулира телесната температура. Ленът е много лек плат, но не е много еластичен. Подходящ е за лятото, тъй като държи хладно.

Кашмир – Плат, който се счита за един от най-луксозните платове. Той е вид вълна, или иначе козя вълна, но е много по-лек от обикновената вълна. Дрехите, създадени от кашмир са много лесни за носене. Едно от основните предимства на кашмира е, че се приспособява към температурата на тялото. През зимата ще Ви държи топло, а през лятото ще Ви охлажда. Кашмирът е също изключително дълготраен. Ако се грижите за него, Вашето облекло ще трае вечно.

Вълна -  Дишащ плат, който осигурява незабавна топлина, за разлика от синтетичните материи. Тя се адаптира към човешката телесна температура като затопля през зимата и охлажда през лятото. Устойчив на влага плат, което го предпазва от гниене, мухъл и плесен. Тялото остава топло, дори когато дрехата е мокра. Уникалната структура на вълната предпазва тялото от натрупването на телесни миризми. Единственият минус на вълната е, когато не е обработена добре дрехата „драска“ по кожата, така че винаги я пробвайте на голо.

Здравето на кожата Ви е Ваша грижа! Надяваме се, че този материал ще Ви насърчи грижливо да подбирате своите дрехи като се интересувате от материалите, от които са направени.

И запомнете: Вие сте това, което носите!