Естествените тъкани - най-добрият приятел на Вашата кожа!

Естествените тъкани - най-добрият приятел на Вашата кожа!

Кожата. Най-големият орган в нашето тяло. Тя работи за нас през целия ден и цялата нощ. Топли ни, охлажда ни и дори диша за нас. През по-голямата част от нашия живот, кожата ни е покрита с разни тъкани – обикновено едновременно. Но знаете ли, че кожата Ви абсорбира значителна част от това, с което сте облечени?

Нашата кожа е буквално нашият най-близък приятел, така че четете внимателно етикетите! Ако това, което пише на тях е вярно за вашата храна, то е вярно и за дрехите Ви!

Какво да търсите?

Първото и най-просто нещо, което трябва да търсите е продукт от естествени материали. Кои са те? Нека Ви припомним най-разпространените естествени материали в търговската мрежа.

Коприна - Силно абсорбиращ,  лесен за поддръжка и хипоалергенен плат, което го прави чудесен избор за хора с алергии. Коприната ще Ви направи да изглеждате по-млади, а също ще Ви охлажда, когато Ви е горещо и ще Ви затопля, когато Ви е студено. Освен, че е много фин и лек плат, нишките на коприната са силни като стомана.

Памук – Отново хипоалергенен плат, който предпазва кожата от стареене и не дразни чувствителната кожа. Памукът е дишащ плат и е подходящ за регулиране на телесната температура. Абсорбиращ влагата плат, поради което не е подходящ за спортни дрехи. Лесно се намачква и след време губи формата си.

Лен – Този плат е направен от влакна, открити в растението лен, които са известни като едни от най-силните влакна в света. Даже стават още по-силни, когато се намокрят. Антистатичен и антибактериален плат, който също регулира телесната температура. Ленът е много лек плат, но не е много еластичен. Подходящ е за лятото, тъй като държи хладно.

Кашмир – Плат, който се счита за един от най-луксозните платове. Той е вид вълна, или иначе козя вълна, но е много по-лек от обикновената вълна. Дрехите, създадени от кашмир са много лесни за носене. Едно от основните предимства на кашмира е, че се приспособява към температурата на тялото. През зимата ще Ви държи топло, а през лятото ще Ви охлажда. Кашмирът е също изключително дълготраен. Ако се грижите за него, Вашето облекло ще трае вечно.

Вълна -  Дишащ плат, който осигурява незабавна топлина, за разлика от синтетичните материи. Тя се адаптира към човешката телесна температура като затопля през зимата и охлажда през лятото. Устойчив на влага плат, което го предпазва от гниене, мухъл и плесен. Тялото остава топло, дори когато дрехата е мокра. Уникалната структура на вълната предпазва тялото от натрупването на телесни миризми. Единственият минус на вълната е, когато не е обработена добре дрехата „драска“ по кожата, така че винаги я пробвайте на голо.

Здравето на кожата Ви е Ваша грижа! Надяваме се, че този материал ще Ви насърчи грижливо да подбирате своите дрехи като се интересувате от материалите, от които са направени.

И запомнете: Вие сте това, което носите!

Бонбонен, мек, жизнерадостен КОРАЛ!

прочети още

В този материал ще научите 5 начина за отстраняване на неприятна миризма или дори мухъл от стара кожена чанта.

прочети още

Една розова чанта на Patrizia Pepe, която струва 380 лв. и в този материал ще разбереш защо нито лев по-малко!

прочети още

В този материал споделяме с Вас една красива рокля на марката Patrizia Pepe, която може да купите на страхотно намаление!

прочети още

В този материал ще разберете кои са най-скъпите дамски чанти в света, кои са техните дизайнери, каква е била тяхната цена и още...

прочети още

В този материал ще намерите полезна информация как да съчетавате правилните обувки спрямо дължината на Вашата пола.

прочети още

Chanel 2.55 е знаменита чанта. Абсолютна класика за всички времена!

прочети още

В този кратък материал ще разберете защо да си купувате качествени дрехи.

прочети още

Не сте сигурни в качеството на коприната, която сте на път да си купите? Нека Ви помогнем :)

прочети още

Ако Ви е омръзнало да премятате шала си по няколко пъти, то вижте как можете да бъде изключително стилни и като просто го преметнете върху връхната си дреха

прочети още

Предлагаме Ви 4 стилни офис визии, в дни когато единственото нещо, което искате да облечете е топла пижама :)

прочети още

Навън температурите са под нулата и е време за ... любимия Ви пуловер. 

прочети още

В този материал ще научите повече за жената, която създава марката Patrizia Pepe, за историята и ценностите на самия бранд.

прочети още

Компанията PANTONE избра цветът на 2017 година. Вижте кой е той.

прочети още

Подбрахме 5 цвята, които ще бъдат перфектен акцент към кафявите кичури на брюнетките.

прочети още

С този материал се надяваме да бъдем полезни при избора на подходяща чанта за Вашата фигура.

прочети още

В този материал ще намерите полезна информация за произхода, обработката, предимствата и начина на почистване на естествената сафиано кожа.

прочети още

В това забавно петминутно видео ще научите 25 начина как да носите своя шал.

прочети още

Запознайте се с актуалните цветове на сезон есен/зима 2016-2017 г.

прочети още

Pom-pom мания, или как да освежим своята дамска чанта

прочети още

Какво прави италианските дамски чанти толкова специални?

прочети още

Какви са размерите, допустими за ръчен багаж на борда на самолет?

прочети още
/div>