Чанти за ръчен багаж в самолет

Чанти за ръчен багаж в самолет

16 юли 2016
  • Сподели:

В този материал бихме искали да изясним въпроса за това каква чанта и с какви размери можем да си позволим да вземем като ръчен багаж на борда на самолет. Тъй като различните авиокомпании имат различни изисквания за размерите на салонния си багаж, то ще ви запознаем с изискванията на няколко от най-популярните компании, които превозват пътници от и за България. След като се запознаете с размерите на багажа, който можете да вземете безплатно на борда на самолет, можете да разгледате нашата секция с пътни чанти, където ще намерите точно каквото ви трябва!

 

На първо място нека изясним какво точно означава ръчен багаж, който е известен още и като салонен. Отговорът е съвсем прост – това е багажът, който е позволено да вземете със себе си на борда на самолета. Допустимите размери на ръчния багаж за повечето нискотарифни компании са:  55х40х20 см. Разбира се, всяка авиокомпания има свои собствени изисквания за размера на багажа. Затова, ние от GoStylish, се постарахме да съберем в тази статия размерите на ръчния багаж на някои от най-ползваните у нас авиолинии:

 

1. Wizzair

 

Унгарците имат два типа салонен багаж – малък и голям, като за големия трябва да заплатите допълнително. Размерите им са съответно: 42x32x25 см за безплатния и 56x45x25 см за платения. Ако го заявите по интернет, платеният ще ви струва между 20-35 лева в зависимост от дестинацията.

 

2. Ryanair

 

Ирландската компания е малко по-щедра от унгарските си колеги по отношение на ръчния багаж. При тях багажът, който можете да вземете на борда без да заплащате допълнително, е с размери:  55x40x20 см. Нещо повече – тук можете да вземете със себе си още една ръчна чанта с размери 35х20х20 см, за която също няма да ви се наложи да заплащате допълнително.

 

3. България Ер

 

При българския превозвач условията са идентични с тези при Ryanair – можете да вземете на борда безплатен ръчен багаж с размери 55x40x20 см.

 

4. British Airways

 

Най-голямата авиокомпания в Обединеното Кралство е доста щедра откъм салонния багаж, който можете да качите на борда на техните самолети. Освен че размерите са най-големите, в сравнение с другите авиолинии, също така и теглото е доста повече. Британците ще ви позволят да вземете със себе си чанта с размери 56х45х25, която може да тежи до 23 кг (10 кг. при повечето превозвачи), като освен това можете да имате още една допълнителна чанта с размери 45х36х20 см.

 

5. Lufthansa

 

Най-големият немски превозвач, който в комбинация с дъщерните си компании, е и най-големият превозвач в Европа, също предлага прилични размери за ръчния багаж, като в зависимост от това дали пътувате в икономична или бизнес класа ще можете да вземете със себе си съответно 1 бр. ръчен багаж за икономичната и 2 бр. за бизнес класата, като всяка чанта не трябва да надвишава 8 кг. Размерите са 55х40х23 см.

 

6. Alitalia

 

Италианците позволяват да се качите на борда им с ръчен багаж с размери 55х35х25 см и с тегло до 8 кг.

 

7. Air France

 

Също като италианските си колеги, французите от Еър Франс предлагат ръчен багаж с размери 55х35х25 см, с тази разлика, че при тях допустимите килограми са 12 и ако сте в бизнес класа можете да качите две чанти с тези размери, но до 18 кг общо тегло.

 

Смятаме, че това са най-ползваните от българи авио превозвачи, така че се надяваме да сме ви били полезни с този материал. Ако е така, споделете статията, за да достигне до повече хора, които пътуват!