6 начина да познаете истинската коприна!

6 начина да познаете истинската коприна!

Със сигурност, когато чуете думата „коприна“ в съзнанието Ви се появяват силни образи! Щастието да притежавате дреха или аксесоар от истинска коприна струва скъпо и поради тази причина, когато инвестирате доста средства трябва да бъдете 100 % сигурни, че плащате за чиста коприна.  Как да я различите от синтетичната? Не се притеснявайте не е никак трудно. Подбрали сме 6 изключително бързи и ефективни начина, които се надяваме да Ви помогнат при избора на чиста коприна.

  1. Допир тест. Това е най-бързият и най-лесният тест, който можете да го направите, непосредствено преди да закупите коприната – просто я разтъркайте с пръсти. Ако почувствате топлина при самото триене – коприната е истинска. С изкуствена коприна, не е възможно да изпитате топлината при триене. И още нещо много важно, естествената коприна „скърца“ по начин, подобен на ходенето по пресен сняг. Ако знаете как „скърца“ пресният сняг, то лесно ще разберете какво имаме предвид.
  2. Тест с пръстен. Ако коприната, която планирате да купите не е много тежка, този тест е перфектен! Просто хванете единия край на коприната и я прекарайте през пръстена. Ако коприната е истинска няма да изпитате затруднения при ваденето й от пръстена, тъй като тя е гъвкава и гладка. С изкуствената коприна би било почти невъзможно да се справите.
  3. Имайте предвид цената. Разбира се, истинската коприна е почти десет пъти по-скъпа от синтетичната коприна, която понякога е на много по-висока цена и изглежда като истинска за едно необучен око, но като цяло ниската цена е много добър показател за нейното лошо качество.
  4. Обърнете внимание на ръба. Ръчно тъканата коприна може да се похвали с уникалност. По ръба ще видите доста забележими неравномерности. Но не се притеснявайте, защото тези несъвършенства са това, което отличава коприната. Машинно тъканата коприна изглежда перфектно, въпреки че понякога леки несъвършенства са умишлено включени, така че да изглежда коприната като естествена.
  5. Тест с горене. Излишно е да предупреждаваме, че трябва да внимавате с този тест, тъй като сме сигурни, че не искате да запалите магазина :) Но това е може би най-добрият и най-окончателен тест, чрез който можете да установите дали коприната е естествена. Истинската коприна гори с мирис на изгоряла коса, няма пламък, а пепелта която ще се получи трябва да е черена, хрупкава и крехка. При изкуствената коприна е точно обратното - има пламък и миризма на пластмаса. А пепел въобще не се образува.
  6. Не забравяйте, че старото е злато. Колкото по-стара е коприната, толкова по-красива става. С фалшивата коприна се случва обратното - избледнява с времето. Още една добра причина да инвестирате средства за естествена коприна.

Е спете спокойно и бъдете сигурни, че ще получите качествената коприна, която всъщност заслужавате.

Ако пък вече сте готови за следващото си пазаруване на копринени дрехи или аксесоари, то имайте предвид, че нашият екип се старае винаги да поддържа артикули от естествена коприна на световноизвестни италиански марки. Ние вече я тествахме. Ваш ред е.

Очакваме Ви :)

 

Бонбонен, мек, жизнерадостен КОРАЛ!

прочети още

В този материал ще научите 5 начина за отстраняване на неприятна миризма или дори мухъл от стара кожена чанта.

прочети още

Една розова чанта на Patrizia Pepe, която струва 380 лв. и в този материал ще разбереш защо нито лев по-малко!

прочети още

В този материал споделяме с Вас една красива рокля на марката Patrizia Pepe, която може да купите на страхотно намаление!

прочети още

В този материал ще разберете кои са най-скъпите дамски чанти в света, кои са техните дизайнери, каква е била тяхната цена и още...

прочети още

В този материал ще намерите полезна информация как да съчетавате правилните обувки спрямо дължината на Вашата пола.

прочети още

В този материал ще Ви припомним едни от най-разпространените в търговската мрежа естествени тъкани.

прочети още

Chanel 2.55 е знаменита чанта. Абсолютна класика за всички времена!

прочети още

В този кратък материал ще разберете защо да си купувате качествени дрехи.

прочети още

Ако Ви е омръзнало да премятате шала си по няколко пъти, то вижте как можете да бъде изключително стилни и като просто го преметнете върху връхната си дреха

прочети още

Предлагаме Ви 4 стилни офис визии, в дни когато единственото нещо, което искате да облечете е топла пижама :)

прочети още

Навън температурите са под нулата и е време за ... любимия Ви пуловер. 

прочети още

В този материал ще научите повече за жената, която създава марката Patrizia Pepe, за историята и ценностите на самия бранд.

прочети още

Компанията PANTONE избра цветът на 2017 година. Вижте кой е той.

прочети още

Подбрахме 5 цвята, които ще бъдат перфектен акцент към кафявите кичури на брюнетките.

прочети още

С този материал се надяваме да бъдем полезни при избора на подходяща чанта за Вашата фигура.

прочети още

В този материал ще намерите полезна информация за произхода, обработката, предимствата и начина на почистване на естествената сафиано кожа.

прочети още

В това забавно петминутно видео ще научите 25 начина как да носите своя шал.

прочети още

Запознайте се с актуалните цветове на сезон есен/зима 2016-2017 г.

прочети още

Pom-pom мания, или как да освежим своята дамска чанта

прочети още

Какво прави италианските дамски чанти толкова специални?

прочети още

Какви са размерите, допустими за ръчен багаж на борда на самолет?

прочети още
/div>